23 Mayıs 2013 Perşembe

Eşcinsel olduğunu kabullenmenin 7 pratik yolu

Şimdi size kendi gizli formülümü vereceğim. 7 aşamada nasıl eşcinsellik kabul edilir? (Kitap bile çıkarır...) Bu kendini yeni keşfeden kardeşlerimiz için çok zor bir süreçtir. 7 yöntemle işinizi kolaylaştırın.

1- Günlük hayatta eşcinsel olduğunuzu düşünmeyin, aklınıza bile gelmesin. Eşcinsel olmanız çayı şekerli tercih etmeniz ve sevmeniz kadar doğal bir eylem. Gün içinde sürekli çayı şekerli içiyorum diye dolaşıyor musunuz?

2- Bunun genetik bir durum veya size verilmiş bir olanak olduğuna inanın ama olduğundan daha fazla anlam yüklemeyin. Üzerinize yapıştırılmış bir barkot ya da üzerinizde taşıdığınız bir onur madalyonu gibi görmeyin. Bu kim olduğunuzla alakalı değildir.

3- Eşcinselliği sadece aşk ve sevgiyle özdeşleştirin. Onu cinsellikle, inançla, sosyal sınıfla, felsefeyle, ruhsallıkla veya diğer hiçbir durumla benzeştirmeyin. Eşcinsellik sadece hem cinsinize olan farklı sevginiz ve aşk duygunuzdur, bu kadar. Gereksiz anlam yüklemeleri sadece kafanızı karıştırır, gerçek oldukça basit ve yalındır.

4- Üçüncü basamağı uyguladıysanız bu en kolay basamaktır; Eşcinsellik "bedensel" veya "psikolojik" bir olgu değil tamamen "duygusal" ve "ruhsal" bir olgudur. Haliyle bunu bedene ve psikolojinize yansıtmanın alemi yok.

5- İnsanlara çok fazla eşcinsel olduğunuzdan bahsetmeyin, hatta ailenizin ve çevrenizin bilmesine gerek yok. Bu kabullenme sürecinizi kolaylaştırır. Burada saklamaktan değil sadece bahsetmemekten söz ediyorum. Ailenizin veya çevrenizede ki insanların en sevdiğiniz renginizi ya da en hoşlandığınız şarkınızı bilmelerine gerek yoktur. Onlarla olan ilişkileriniz bundan daha farklı ve daha fazladır. Haliyle onlara bu konudan bahsetmemek daha rahat ve huzurlu olmanızı sağlar. Sadece gerçekten hayatınız da ki özel kişilere (hani sevdiğimiz şarkıları bile bilen dostlara) bahsedebilirsiniz. Birilerine anlatmak zorunda olmadığınızı kabullenin.

6- Zırt pırt sevişmeyin. Bu eylem sadece kişinin kendini oyalama taktiğidir ve kabullenmemeye karşı verilen psikolojik bir tepkidir. Siz hayvan değilsiniz sadece hemcinsinizden hoşlanan insanlarsınız. İçgüdülerinize göre hareket edip, her azdığınız da birilerine atlamanıza gerek yok. Bu süreç eşcinselliği kabullenmenize karşı çok büyük bir travma yaratır. (Böyle kişiler bilinçaltında eşcinselliği kabullenmemiştir)

7- Lütfen kendi kişilğinizi oturtun. Kendi yaşam felsefeniz, hayat görüşünüz, inancınız hatta dini görüşünüz (katı olmamak kaydıyla) olsun. Yaşam felsefesi ve inancı olmayan kimse, kuru bir yaprak gibidir, anlamsız bir şekilde oradan oraya savrulur, ta ki çürüyüp toprağa karışana kadar. Yaşam felsefesi ve belli bir entellektüel bilgiye sahip olma ise sizi tohum yapar, ki bu ileride yüce bir ağaç olmanızı sağlayacaktır. İşte o zaman eşcinsel olmanızın, çayı şekerli içmenizin, salaş giysi sevmenizin veya diğer özelliklerinizin önemi kalmaz, bunlar sadece küçük detaylara dönüşür. Ayrıca bunlar dışında sosyal bir "normal" hayatınız ve hobileriniz olsun. Eşcinsel olduğunuz için sadece eşcinsellerle takılmak zorunda değilsiniz, kim uyduruyor bunu? Gidin farklı arkadaşlar-dostlar edinin.

Bu 7 aşamayı  uygularsanız, daha rahat eşcinselliği kabullenirsiniz. Strese sinire paniğe gerek yok. İnsansınız, ve bir amacınız var hayatta, gerisi sadece tefferuat. Gereksiz triplere ("ben niye böyleyim anne" "ah insanlar beni dışlıyor" "tanrı beni sevmiyorsa ben onu reddederim") lüzum yok. Doğanızı kabul edin,  aşık olun sevişin ve yolunuza devam edin.

2 yorum:

  1. güzel bir derleme olmuş :) Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. Okudugum icin memnun oldugun bir yazıydı...Ellerine saglık :)

    YanıtlaSil